Вт, 07.05.2024, 21:30
Вітаю Вас Гость | RSS

Відділ освіти Кам'янка-Бузької РДА

Меню сайту
Форма входу
ОСВІТА ЛЬВІВЩИНИ
ДОШКІЛЛЯ
ЛРЦОЯО
ЛОІППО
Пошук

Головна » 2015 » Листопад » 30 » Новина
12:42
Новина

Відбувся відкритий виховний урок

Ти знаєш, що ти — людина? 
Ти знаєш про це чи ні? 
Усмішка твоя — єдина, 
Мука твоя — єдина, 
Очі твої — одні…

Саме словами Василя Симоненка у  Жовтанецькому НВК «ЗНЗ І-ІІ ст. –ДНЗ»  25 листопада розпочався відкритий виховний урок у 4 класі на тему: «Свої права ти добре знай, їх шануй і поважай»

Протягом уроку вчитель Варениця Мирослава Єгорівна ознайомила дітей із поняття «Право». Під час знайомства з І правом - правом на життя, виступ мами і сина неабияк розчулило присутніх, адже мама - це та людина яка дає Життя. ІІ право,  яке вивчили діти це  – право на ім’я . Провели вправу знайомство, та розповіли про значення свого імені. Вчитель ознайомила учнів зі статтею 295 Цивільного кодексу України про право на зміну імені. Учні розповіли про свою родину та дізнались про ІІІ право - право на сім’ю. Розказували вірші та заспівали пісню про батьків. Пригостили присутніх фруктами, адже тепер і діти і дорослі знають ІV право -  право на повноцінне харчування. На запитання вчителя - «Чому ви ходите до школи?» учні одноголосно відповіли – «Навчатися» , таким чином дізнались ще одне V право - право на безкоштовну освіту. Розповіли про те, ким вони мріють стати в майбутньому та заспівали пісню про школу.

Також четвертокласники дізнались й про інші права: право на нешкідливу працю, право на відпочинок і дозвілля, право на медичну допомогу, право на розвиток талантів та інше. Діти приготували доповідь про такі документи, договори та акти як Декларація прав дитини, Конвенція ООН, Закон та Конституція.

Та відмінно виконали тестові завдання на карточках, інсценували порушення прав молодшого школяра і суд із казковими героями.

Під кінець уроку учні розповіли вірші про Україну та заспівали пісню «Хай завжди буде сонце!»

Класний керівник подарувала учням пам’ятки «Права дітей». Виховна година була надзвичайно захопливою і цікавою не лише для дітей, а й для дорослих.

Після виховної години відбулося засідання методичного об’єднання вчителів початкових класів, на якому доповідала класний керівник 3 класу Марія Ярославівна Радух.

 

 

Переглядів: 567 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/4
Виховна робота
Наша гордість
Доступ до публічно
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 513
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz