Пн, 29.04.2024, 20:06
Вітаю Вас Гость | RSS

Відділ освіти Кам'янка-Бузької РДА

Меню сайту
Форма входу
ОСВІТА ЛЬВІВЩИНИ
ДОШКІЛЛЯ
ЛРЦОЯО
ЛОІППО
Пошук

Головна » 2015 » Грудень » 14 » Новина
13:21
Новина

Відбувся міжрайонний семінар-практикум «ЗАПРОВАДЖЕННЯ ПРОГРАМИ ІЗ ПРОТИДІЇ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ «ОСОБИСТА ГІДНІСТЬ. БЕЗПЕКА ЖИТТЯ. ГРОМАДСЬКА ПОЗИЦІЯ»

Відповідно до Конституції України «людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються найвищою соціальною цінністю», і головний обов'язок держави – утвердження та забезпечення прав і свобод людини (стаття 3). Тому торгівля людьми наддалі залишається грубим їх порушенням і розглядається на міжнародному рівні як злочин, що карається законом. 

 Визначивши дану проблему як загрозу національній безпеці, порушення прав людини та кримінальний злочин, Україна включилася в процесс протидії торгівлі людьми. Сьогодні пріоритетом держави у даній сфері є активізація профілактичної роботи, спрямованої на розвиток правосвідомості молодого покоління, формування їх активного, адаптивного життєвого стилю, відповідальності за власне життя, вмінь об’єктивно оцінювати суспільну небезпеку такого явища як торгівля людьми.

Черговий семінар відбувся 10 грудня 2015 року в залі засідань Кам’янка-Бузької райдержадміністрації. В роботі семінару взяло участь 30 соціальних педагогів та практичних психологів ЗНЗ Кам’янка-Бузького, Буського та Радехівського районів.    Із вітальними словами до запрошених звернулась начальник відділу освіти  Кам’янка-Бузької райдержадміністрації п. Жанна Король, відзначивши важливість проведення профілактичних заходів з попередження торгівлі саме фахівцями психологічної служби.

Учасників семінару було ознайомлено із вимогами нормативно-правових документів, які регламентують роботу у цій галузі ( доповідач Корнієнко І.О. – завідувач кафедри  практичної психології КЗ ЛОР ЛОІППО), запрезентовано основні складові роботи за програмою «ОСОБИСТА ГІДНІСТЬ. БЕЗПЕКА ЖИТТЯ. ГРОМАДСЬКА ПОЗИЦІЯ.» (Гурей Т.І. – методист КППСР КЗ ЛОР ЛОІППО), ознайомлено із особливостями надання психологічної допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми та членам їх родин (Приведа Л.М.- завідувач кабінетом практичної психології КЗ ЛОР ЛОІППО), а також роздано електронний варіант програми та навчальних підручників для 7-11 класів.

Відбувся також обмін досвідом фахівців, які вже мають досвід реалізації програми, а також проводились практичні заняття, на якихучасників семінару знайомили із найефективнішими елементами інтерактивних заходів ( Дмитришин О. – практичний психолог Винниківської СЗШІ) .

Переглядів: 466 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3
Виховна робота
Наша гордість
Доступ до публічно
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 513
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz