Пт, 03.05.2024, 18:05
Вітаю Вас Гость | RSS

Відділ освіти Кам'янка-Бузької РДА

Меню сайту
Форма входу
ОСВІТА ЛЬВІВЩИНИ
ДОШКІЛЛЯ
ЛРЦОЯО
ЛОІППО
Пошук

Головна » 2016 » Жовтень » 5 » Новина
15:31
Новина

Відбувся семінар учителів-логопедів

На базі РПМПК 04 жовтня 2016 р відбувся семінар учителів-логопедів на тему „Організація логопедичної роботи з дітьми, що мають мовленнєві порушення в умовах дошкільних навчальних закладів“.  До участі були запрошені вчителі-логопеди дошкільних навчальних закладів.

До учасників семінару звернулася голова РПМПК Поломана М.В.,відмітивши важливість співпраці вчителів-логопедів і батьків заради поліпшення мовленнєвого розвитку дітей. Методист районного методичного кабінету відділу освіти Магеровська Н.Ф.окреслила основні завдання методичної служби у підвищенні якості логопедичної роботи району. Про системний підхід до організації співпраці логопеда, батьків та педагогів з попередження порушень читання та письма у дітей йшлося у доповіді  Н.Ткачишин.  У ході роботи семінару вчителів-логопедів на тему „Організація логопедичної роботи з дітьми з особливими освітніми потребами в умовах дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів“ з метою виявлення, попередження порушень читання та письма у дітей дошкільного віку, учасники семінару виробили рекомендації:

1. Систематизувати взаємодію вчителя-логопеда логопедичного пункту, вчителя-логопеда дошкільних навчальних закладів та батьками, практичними психологами з формування мовленнєвих навичок у дітей у процесі навчання, виховання, корекції.

2. Своєчасно виявляти дітей дошкільних навчальних закладів з вадами мовлення, встановлювати причини та визначати послідовність корекційної роботи відповідно до особливостей порушень

3. Виявляти провідне порушення у дітей з вадами мовлення.

4. Систематично використовувати різноманітні ігри та ігрові елементи під час організації корекційно-розвивальної роботи з дітьми, які мають порушення усного та писемного мовлення, дотримуватися вимог щодо їх проведення.

5. Обговорювати результати сумісного вивчення дітей, яке ведеться на заняттях і у повсякденному житті.

6. Організовувати спільну роботу вчителів-логопедів дошкільних навчальних закладів та учителів-логопедів логопедичних пунктів, дотримуючись наступності в корекційно-розвивальному процесі. Провести просвітницькі заходи для батьків дітей, які мають порушення мовлення

7. Розробити загальні рекомендації для батьків.

Переглядів: 414 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Виховна робота
Наша гордість
Доступ до публічно
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 513
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz