Пн, 29.04.2024, 19:54
Вітаю Вас Гость | RSS

Відділ освіти Кам'янка-Бузької РДА

Меню сайту
Форма входу
ОСВІТА ЛЬВІВЩИНИ
ДОШКІЛЛЯ
ЛРЦОЯО
ЛОІППО
Пошук

Головна » 2015 » Грудень » 18 » Новини дошкілля
15:29
Новини дошкілля

МЕТОДИЧНЕ ОБ’ЄДНАННЯ ВИХОВАТЕЛІВ МОЛОДШИХ ГРУП В ДОБРОТВІРСЬКОМУ ДНЗ №1

Дошкільний вік у житті дитини є саме тим періодом, коли слід розпочинати формування в неї елементів національної самосвідомості. Дитячий садок – це перша найрідніша школа для дитини, в якій пробуджується її національна та громадська свідомість.

17 грудня 2015 року на базі Добротвірського ДНЗ №1 «Струмочок» (завідувач Л.Я. Мокра, вихователь-методист В.Р. Самсін) відбулося засідання методичного об’єднання вихователів молодших груп за темою «Формування у дітей молодшого дошкільного віку ціннісного ставлення до народних традицій в системі виховної роботи ДНЗ». У ході заходу педагоги пригадали форми і методи організації роботи з молодшими дошкільниками, основні завдання патріотичного виховання дошкільників відповідно Базового компоненту дошкільної освіти.

Вихователь молодшої групи Маїк Я.Д. спільно з музичним керівником Яремчук С.П. продемонстрували учасникам методичного заходу інтегроване  заняття (ознайомлення із соціумом/народознавство) на тему: «Святий Миколай іде в отчий край».

У День Святого Миколая, кожен з нас чекає маленького дива. Ось і малеча нашого закладу з нетерпінням чекала цього свята. У святково прикрашеній залі, наче у зимовій казці, малята завітали у майстерню Святого, де ангелята майстерень карамелі, іграшок та пампушок завзято розповідали про свою працю та підготовку до такого важливого для всіх свята.У силу того, що для дитини дошкільного віку характерна стадія казково-міфологічного ставлення до етнічного світу, сприйняття нею себе у цьому світі формується через казково-таємничі образи, що представлені в міфах, казках, легендах, народних іграх.

Успішно пройшли інші методичні заходи: методичний бенефіс «Патріотичне виховання у контексті розвитку духовного потенціалу особистості дитини дошкільного віку. Система роботи з дітьми молодшого дошкільного віку, презентація досвіду вихователя /Маїк Я.Д./, відкритий мікрофон «Національні та загальнолюдські духовні цінності, шляхи і засоби їх формування»

Вихователь Белей О.П. показала майстер-клас «Маршмеллоу у роботі з дітьми». Педагоги, наче діти, з захопленням старанно прикрашали випічку елементами зимового декору.

Окрім того, присутні мали змогу переглянути виставку робіт педагогічного колективу та батьків ДНЗ «Мозаїка Різдвяних чудес».

Методист з дошкільної освіти Н.Ф. Магеровська акцентувала увагу присутніх на доцільності проведення занять із елементами народознавства, що сприяють вихованню у дітей духовності, доброзичливості, чесності, взаємоповаги, поваги до культури та історії свого народу.

Підводячи підсумки засідання, педагоги дійшли такого висновку: щоб діти стали народом, творцями своєї долі, необхідно, аби вони міцно засвоїли духовну культуру рідного народу. Тому з молодшого віку потрібно ознайомлювати дітей з українськими традиціями під час занять, розваг, тематичних свят та в повсякденному житті.

Переглядів: 507 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/4
Виховна робота
Наша гордість
Доступ до публічно
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 513
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz