Вт, 30.04.2024, 03:48
Вітаю Вас Гость | RSS

Відділ освіти Кам'янка-Бузької РДА

Меню сайту
Форма входу
ОСВІТА ЛЬВІВЩИНИ
ДОШКІЛЛЯ
ЛРЦОЯО
ЛОІППО
Пошук

Головна » 2017 » Березень » 21 » Новини дошкілля
11:20
Новини дошкілля

Методичне об’єднання музичних керівників ДНЗ

Вона є, чарівна та країна,

де у центрі Всесвіту Дитина!

16 березня 2017р на базі Добротвірського дошкільного навчального закладу №2 «Джерельце» (завідувач Овчаренко Л.Р., вихователь-методист Давидович З.М.) відбулося методичне об’єднання музичних керівників району на тему «Сучасні заняття як засіб розвитку особистості в дошкільному закладі»

Метою методичного об’єднання було підвищити професійну компетентність музичних керівників активізації творчого пошуку та впровадження інноваційних технологій у роботу сучасного дошкільного закладу.

У теоретичній частині методичного об’єднанняметодист дошкільної освіти відділу освіти Магеровська Н.Ф. звернула увагу на педагогічні умови музично-естетичного розвитку дошкільників під час організації роботи з обдарованими дітьми, обговорила з учасниками методоб’єднання питання реалізації завдань музичного виховання та музичного репертуару

Методист дошкільного закладу Давидович З.М. виступила з мультимедійною презентацією «Сучасні підходи до музичної діяльності дітей в ДНЗ: міжнародна виховна система «Self-Esteem»», де висвітлила питання сучасного підходу до виховання дітей з використанням ІКТ.

Практичний блок включав перегляд музичного заняття з дітьми молодшої групи «Весняний настрій» (музичний керівник Гарасевич Г.Й., вихователь Шелег А.В.), на якому було розкрито шляхи використання системи Карла Орфа у музично-творчому вихованні дітей.

Продовженням семінару був круглий стіл, під час якого музичний керівник Гарасевич Г.Й. поділилася досвідом роботи на тему «Музично-творче виховання дітей на основі системи Карла Орфа» у формі мультимедійної презентації. Педагог представила свої творчі проекти, продемонструвала фрагменти музично-ритмічних рухів, таночків.Демчук О.С. (музичний керівник Кам’янка-Бузького ДНЗ №3) надала рекомендації щодо планування занять та упровадження пісенної й танцювальної творчості дітей за системою Карла Орфа.

Учасники методичного об’єднання взяли активну участь в обговоренні теми методичного об’єднання, а також охоче поділились власним досвідом щодо музично-естетичного розвитку вихованців.

На завершення методист дошкільної освіти відділу освіти Магеровська Н.Ф. наголосила, що перед музичними керівниками дошкільних закладів стоїть головне завдання – розкривати та розвивати природні задатки малюків, сприяти формуванню основ морально-естетичних якостей дітей. Вона акцентувала увагу слухачів методичного заходу на інноваційних методах роботи з розвитку музично-ритмічних здібностей дошкільників та формуванні виконавських навичок.

Переглядів: 518 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/5
Виховна робота
Наша гордість
Доступ до публічно
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 513
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz