Вт, 16.04.2024, 06:00
Вітаю Вас Гость | RSS

Відділ освіти Кам'янка-Бузької РДА

Меню сайту
Форма входу
ОСВІТА ЛЬВІВЩИНИ
ДОШКІЛЛЯ
ЛРЦОЯО
ЛОІППО
Пошук

Головна » 2017 » Липень » 25 » Новини дошкілля
12:18
Новини дошкілля

Щоб відпочинок приносив лише радість!

Надворі літо… У сезон відпусток багато батьків разом з дітьми їдуть відпочивати до моря, вибираються на природу до найближчої водойми. Тому на часі говорити про воду, а точніше про правила поводження людей на водоймах, аби відпочинок приносив радість. Щоб уникнути нещасних випадків, що відбуваються щорічно на воді, дуже важливо знати основні правила безпеки на відпочинку.

На виконання пункту 4 протоколу № 11 від 27 червня 2017 р. засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій про вжиття заходів щодо підготовки місць масового відпочинку населення на водних об’єктах області до літнього сезону у 2017 році,  листів департаменту освіти і науки Львівської ОДА від  06.07.2017  р.  № 09-08/2482, відділу освіти Кам’янка – Бузької районної державної адміністрації від 12.07.2017 р. № 01-22/972, з метою покращення якості навчально – виховної роботи з дітьми з питань особистої безпеки та захисту життя, формування у кожної дорослої людини та дитини активної життєвої позиції щодо власного життя та власної безпеки, озброєння їх знаннями та навичками безпечної поведінки на воді у Добротвірському дошкільному навчальному закладі №1 «Струмочок»(завідувач Мокра Л.Я., вихователь – методист Самсін В.Р.) проведеніз 17 липня по 21 липня 2017 року Дні знань з правил поведінки на воді та надання першої медичної долікарської допомоги потерпілому.

Насамперед керівником дошкільного закладу була проведена підготовча робота з персоналом: ознайомлено з планом заходів щодо запобігання нещасним випадкам з людьми на водних об’єктах у літній період, проведено інструкторсько – методичне заняття «Надзвичайні ситуації на водоймах»,анкетування «Як подбати про безпеку дитини на водоймі», надано консультацію «Про відповідальність за життя дітей»,оформленопапку – пересувку «Безпека для малих та дорослих (Правила безпечної поведінки на воді)».

Використовуючи електронну презентацію «Діти та дорослі, бережіть своє життя!»та практичну демонстрацію рятувальних заходів у дії,старша медична сестра Глушко Г.В. нагадала дітям та дорослим основні правила безпечної поведінки на воді, закріпила з ними навички надання першої медичної долікарської допомоги потерпілому, які доступні будь-якій людині без спеціальної підготовки.

Педагоги Ворона Г.М., Маренич Г.В., Шмат Т.Ю. старанно проводили роботу з даної теми: розглядали різні варіанти попередження небезпечних ситуацій, обговорювали їх з дітьми.Провели заняття:«Небезпечна поведінка», «Випадок на річці», «Правила поведінки на водоймах», розвагу «Біля води – без біди», сюжетно – рольову гру «Рятівники на морі», логічну вправу «Безпечна поведінка влітку біля водойми», виготовили разом з дітьми аплікацію в техніці колаж «Безпечне поводження на воді в літню пору року».

Значну увагу приділили роботі з батьками:організували вікторину для батьків «Чи знаєте ви правила безпечної поведінки на воді?», провели консультації та бесіди «Безпека на воді», поновили інформаційно – просвітницькі куточки з безпеки біля водоймищ влітку, розповіли про заходи безпечного відпочинку на воді та застерегли від необачних вчинків.

 Під час обговорення результатів проведених Днів знань з правил поведінки на воді та надання першої медичної долікарської допомоги потерпілому, педагогічними працівниками були зроблені висновки, що проведені заходи сприяли удосконаленню теоретичних та практичних знань дітей, батьків та педагогічних кадрів з питань життєвої компетенції безпеки життєдіяльності, покращенню якості навчально-виховної роботи в ДНЗ.

Шановні дорослі, кожна людина зобов’язана надавати посильну допомогу людям, які постраждали на воді. Особливу увагу під час відпочинку на водоймах дорослі повинні приділяти дітям! Безпека кожного з нас залежить від нас самих.

Гарного і безпечного вам відпочинку на пляжах і водоймах.

Переглядів: 952 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/5
Виховна робота
Наша гордість
Доступ до публічно
Календар
«  Липень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 513
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz