Пн, 29.04.2024, 00:11
Вітаю Вас Гость | RSS

Відділ освіти Кам'янка-Бузької РДА

Меню сайту
Форма входу
ОСВІТА ЛЬВІВЩИНИ
ДОШКІЛЛЯ
ЛРЦОЯО
ЛОІППО
Пошук

Головна » 2016 » Лютий » 5 » Новини дошкілля
17:03
Новини дошкілля

ІНТЕГРОВАНЕ МЕТОДИЧНЕ ОБ’ЄДНАННЯ ТА ЗАСІДАННЯ ТВОРЧОЇ ГРУПИ В ДОБРОТВІРСЬКОМУ ДНЗ №2

28.01.2016 року на базі Добротвірського ДНЗ №2 «Джерельце» (завідувач Овчаренко Л.Р., методист Давидович З.М.) відбувся спільний навчальний захід: методичне об’єднання  вихователів старших груп ДНЗ та засідання творчої майстерні вихователів-методистів (за посадою). Ця інтеграція відбулася невипадково. Адже сучасний етап розвитку нашої держави вимагає від підростаючого покоління гнучкості, комунікабельності, швидкої адаптації до різноманітних життєвих ситуацій, критичного мислення та вміння співпрацювати. Тема спільного методичного заходу «Створення та впровадження додаткових освітніх програм у діяльність ДНЗ». Тема дуже актуальна, тому що  дошкільний заклад має постійно розвиватися й удосконалюватися, відповідаючи на запити суспільства. Забезпечити індивідуальний підхід, підтримати інтереси та нахили кожного вихованця, задовольнити замовлення батьків допомагають додаткові освітні програми (парціальні програми).

Досвідчені педагоги Добротвірського ДНЗ №2 - Лісник Г.М. (вихователь), Гарасевич Г.Й. (музичний керівник) поділилися власним досвідом застосування елементів гурткової роботи в навчально-виховному процесі ДНЗ з театралізованої діяльності «Незвичайні пригоди в казковому лісі» (старша група).

Керівник  районного методичного об’єднання вихователів старших груп Ботвинник О.І. (вихователь-методист ДНЗ №3 м. Кам’янка-Бузька) поділилася досвідом та надала учасникам  методичні рекомендації на тему «Співпраця з родинами щодо збереження і  зміцнення здоров’я дитини».

Про актуальність застосування парціальних програм в діяльності дошкільного навчального закладу розповіла керівник творчої майстерні вихователь-методист Добротвірського ДНЗ №1 Самсін В.Р.

Вихователь-методист Добротвірського ДНЗ №2 Давидович З.М. підготувала презентацію-пояснення з описом чинних у 2015/2016 навчальному році освітніх парціальних програм.

Методист з дошкільної освіти відділу освіти Кам’янка-Бузької РДА Магеровська Н.Ф. поінформувала присутніх про небезпеку розповсюдження грипу та ГРВІ в ДНЗ району, обов’язковість дотримання режимних моментів (достатнє перебування дітей на свіжому повітрі), дотримання санітарно-гігієнічних вимог під час активізації вірусних захворювань. Крім цього вона розкрила зміст парціальної програми «Розумні шахи», провела «круглий стіл» на тему «Співпраця з батьками, як основа партнерських відносин в роботі ДНЗ» та підвела підсумки районного флешмобу «Зимові фантазії», в якому взяли участь педагоги ДНЗ та НВК.

Також учасники  заходу мали змогу спостерігати окремі режимні моменти: повернення з прогулянки і підготовку до обіду, організацію та проведення обіду, підготовку до сну.

Підсумовуючи роботу методичного об’єднання Магеровська Н.Ф. наголосила, що у повсякденній діяльності дошкільного навчального закладу важливий кожен учасник навчально-виховного процесу, і кожен його учасник повинен працювати на належному рівні, відповідно до нормативних вимог, а що найголовніше - вимог часу.

Переглядів: 456 | Додав: Admin | Рейтинг: 4.8/20
Виховна робота
Наша гордість
Доступ до публічно
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 513
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz